Friday, 29 April 2016

Biskvitinis Pyragas Be Miltų Ir Pieno


Tikrai taip, be miltų ir pieno! Šis pyragas labai primena mums įprastą biskvitą, tačiau yra pagamintas naudojant migdolų miltus(smulkiai sumaltus migdolus), todel puikiai tinka glitimo netoleruojantiem žmonėm. Arba visiems, kas nori išbandyti desertą 'kitaip'. Gera žinia ta, kad šiam pyragui pagaminti nereikalingi riebalai! Galite skanauti vieną, arba papuošti kokosų pieno kremu ir vaisiais.




Jums reikes:

Biskvitui
2 vidutinio dydžio apelsinų;
6 kiaušinių;
250g balto cukraus;
250g migdolų miltų;
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui
1 skardinės kokosų pieno(kuo grynesnio);
1-2 v.š. medaus;
1 ą.š. vanilės ekstrakto;
Šviežių vaisių/riešutų papuošimui



Metodas:

Biskvitas:
Įkaitiname orkaitę iki 190°CNuplautus ir nuluptus apelsinus sudedame į blenderį ir sumalame iki vientisos masės(pirma išrinkite sėklas). Dideliame inde sudedame kiaušinius ir cukrų. Maišome, kol cukrus visiškai ištirps. Supilame apelsinus ir vėl išmaišome. Įmaišome migdolų miltus, bei kepimo miltelius. Visą masę supilame į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepame tarp 45min-60min. Kai pyragas gražiai paruduos, įsmeikite dantų krapštuką į pyrago centrą. Jei krapštukas ištraukus bus švarus - pyragas iškepęs. Ataušinkite ir įdėkite į šaldytuva. Jis skanus valgyti iškart, bet kaip visi pyragai - kitą dieną dar skaniau.

Kremas:
Kokosų pieno skardinę įdėkite į šaldytuvą iš vakaro, kai planuojate gaminti šį kremą. Žemoje temperatūroje kokosų pienas atsiskiria į 2 sluoksnius(kokosų kremą ir vandeningą skystį). Mes naudosime tik kietąją dalį, kuri nusistovi skardinės viršuje. Nugriebkite į dubenį(likusį skystį galite naudoti plakant kokteilius), sudėkite likusius ingridientus ir labai gerai išplakite su rankiniu plaktuvu. Įdėkite kremą į šaldytuva maždaug 25min, kad šiek tiek sustingtų. Papuoštą tortą laikykite šaldytuve, arba serviruokite gan greitai, kadangi kokosų pienas reaguoja į šilumą ir gali prarasti formą.





Skanaus!

0 comments :

Post a Comment