Lęšių Bolognese
Sveikas ir paprastai paruošiamas bolognese padažas su lęšiais. Kad būtų dar sveikiau, galite patiekti su pilno grūdo makaronais.
Jums Reikės:
1 svogūno;
1/2 raudonos paprikos;
1 vidutinio dydžio morkos;
2 saujų vyšninių pomidorų;
1 kaupinos stiklinės virtų rudų arba žalių lęšių;
1 stiklinės pomidorų tyrės(pasata);
1 a.š. raudonos paprikos miltelių;
1/2 a.š. česnakų miltelių;
1/2 a.š. svogūnų miltelių;
2 a.š. picų prieskonių;
Alyvuogių aliejaus;
Jūros druskos pagal skonį;
Metodas:
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Įdedame smulkintą papriką, sutarkuotą morką ir viską patroškiname apie 5min. Sudedame stambiai pjaustytus pomidorus, bei lęšius. Suberiame prieskonius ir viską išmaišome. Kai daržovės pakankamai sutrokšta, supilame pomidorų tyrę. Uzdengiame dangčiu ir troškiname dar 10min ant silpnos ugnies.Bolognese užpilame ant išvirtų makaronų ir pasirinktinai pagardiname parmezano sūriu, bei žalumynais.
Skanaus!
0 comments :
Post a Comment