Friday, 29 April 2016

Naminis Graikinių Riešutų Pienas



Aš labai mėgstu pieno produktus, tačiau ne patį pieną. Vieniem tai skonio pasirinkimas, kitiem veganiška gyvensena, tretiem laktozės netoleravimas. Priežaščių gerti riešutų pieną - daug! Todėl dalinuosi sveika ir skania alternatyva. Riešutų pienas tinka pakeisti karvės pieną visuose kepiniuose, verdant košes, užpilant dribsius, naudoti pusryčių kokteiliuose, ar tiesiog geriant vieną.


Jums reikės:

1 stiklinės graikinių riešutų;
4 stiklinių filtruoto vandens;
1 vanilės pupelės, arba vanilės ekstrakto;
2-4 v.š. natūralaus klevų sirupo(galite pakeisti medumi);
Žiupsnelio rožinės, arba jūros druskos.

Metodas:

Užpilkite riešutus šiltu vandeniu ir brinkinkite 4 valandas, dar geriau - per naktį. Keleta kartų nuskalaukite riešutus po tekančiu vandeniu. Sudekite visus ingridientus į smulkintuva ir plakite 1-2 minutes, kol taps vientisa mase. Pasiruoškite dubenį ir lininės medžiagos skiautę(arba merlę). Toliau veiksmas panašus, kaip gaminant cepelinus. Supilkite plakinį ant merlės ir išgręžkite visą skystį į dubenį. Supilkite į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve. Pagamintą pieną reikia suvartoti per 2-3 dienas. Pries vartojant, suplakite.

Patarimas: Neišmeskite riešutų išspaudų. Jas galite paskrudinti  ir naudoti skaninant košes.

0 comments :

Post a Comment