Friday, 2 September 2016

Šventinis Sūrio Pyragas Su Mėlynėmis

Šventinis Sūrio Pyragas Su Mėlynėmis 


Šis sūrio pyragas, pagal Jamie Oliver, pastaruosius metus buvo kiekvienos mūsų šeimos šventės desertu. Išbandykite ir jūs.

Jums Reikės:

Sūrio pyragui:
250g kvietiniu sausainiu, sutrupintų;
150g ištirpinto sviesto;
115g balto cukraus;
3 v.š. kukurūzu krakmolo;
900g pilno riebumo 'Philadelphia' sūrio, kambario temperatūroje;
2 kiaušinių;
115ml riebios, plakimui skirtos grietineles;
1/2 a.š. vanilės ekstrakto;
Tarkuotos citrinos žievelės(1 citrinos)

Padažui:
400g šviežiu mėlyniu;
3 v.š. cukraus





Metodas:
1. Paruošiame tortinę skardą į dugną įklodami kepimo popieriaus, bei ištepdami skarda trupučiu sviesto. Įkaitiname orkaitę iki 180ºC.
2. Paruošiame pagrindą. Dubenyje sumaišome trupintus sausainius ir ištirpintą sviestą. Gautą masę išklojame kepimo skardoje ir kepame 10min. Leiskite pagrindui atvėsti.
3. Įkaitiname orkaitę 200ºC. Dubenyje sumaišome kukurūzų krakmolą ir cukrų. Sudedame sūrio kremą ir plakame elektriniu plaktuvu iki purumo. Sudedame kiaušinius ir gerai išplakame. Po truputį pilame grietinėlę ir toliau plakame. Įmaišome vanilę ir citrinos žievelę.
4. Supilame masę į kepimo skardą ir išlyginame paviršių. Kepame 40-45min, kol paviršius lengvai paruduos. Leiskite pyragui atvėsti ir įdėkite į šaldytuva 3val, arba per naktį.
 5. Į nedidelį puodą suberiame mėlynes, užberiame cukrų ir įpilame lašelį vandens. Verdame apie 10min ant vidutinės-karštos ugnies. Atvėsinkite ir patiekite su pyragu.



Patarimai:
Įtrūkimai - Sūrio pyragai nemėgsta staigių temperatūros kaitų. Todėl visi ingridientai turi būti kambario temperatūros, prieš keliaudami į orkaitę. Kepant stebėkite, kad pyragas neperkeptų(neiškiltų jo centras). Taip išvengsite įtrūkimų.
Burbuliukai - Kadangi kreminis įdaras labai purus, jame yra susidariusių oro burbuliukų, kurie kepant pasimato pyrago paviršiuje. Kad to išvengtumėte, supylę įdarą į skardą, kelis kartus krestelkite, kad oro burbuliukai išsisklaidytų.
Patiekimas - Pyragas skaniausias kitą dieną. Išlieka puikaus šaldytuve apie 3-4 dienas.



Skanaus!

1 comment :

  1. Laba diena! Gal galėtumėte nurodyti, kokio skermens torto formos reikėtų? Ir dar pasitikslinsiu: ne tik įtiesti kepimo popieriaus, bet dar ištepti pačią formą sviestu?

    ReplyDelete