Omletas Be Kiaušinių
Jei netoleruojate kiaušinių, maitinatės veganiškai, ar tiesiog norite omleto kitaip - išbandykite šį receptą! Labai greita, paprasta, skanu ir sotu.
Jums Reikės:
Omletui:
1/2 stiklinės "Gram"(avinžirnių) miltų;
1/2 stiklinės vandens;
Žiupsnelio jūros druskos;
1/4 a.š. česnakų miltelių;
1/2 a.š. svigūnų miltelių;
1/4 a.š. kepimo miltelių;
Alyvuogių, arba kokosų aliejaus
Įdarui:
Daržovių - naudokite, ką mėgstate.
Aš naudojau 1 portabella grybą, saują šviežių špinatų, šiek tiek šviežių krapų, bei laiškinio svogūno.
Metodas:
1. Pakaitinkite 1 a.š. aliejaus keptuvėje ir lengvai pakepinkite daržoves. Kai daržovės suminkštės, perdėkite jas į dubenėlį.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite avinžirnių miltus, vandenį, druską, česnakų miltelius, svogūnų miltelius, bei kepimo miltelius.
3. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir supilkite plakinį.
4. Kepkite apie 4-5 minutes, kol paviršiuje susiformuos burbuliukai. Apverskite omletą ir kepkite dar 2-3 minutes. Labai svarbu, kad omletas būtų gerai iškepęs - sausas ir šiek tiek rusvai apkepęs. Neiškepę avinžirnių miltai turi labai stiprų, kartų skonį.
5. Uždėkite daržovių įdarą, perlenkite omletą ir patiekite karštą
Skanaus!
0 comments :
Post a Comment